Streľba na rodinný dom v Humennom, v obchodnom dome sa našla striekačka s podozrivou tekutinou

26.02.2008 Celý región

Streľba na rodinný dom v Humennom: Humenský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre zločin poškodzovania cudzej veci.
Zatiaľ neznámy páchateľ dnes v čase okolo 03:50 h vystrelil sedem nábojov kalibru 7,65 mm na jeden z rodinných domov na Kudlovskej ulici v Humennom. Dve strely zasiahli strechu domu, tri stenu prízemnej časti domu a dve stenu podkrovnej časti domu. Predbežná spôsobená škoda je vyčíslená na najmenej 8 000. - Sk.

V obchodnom dome sa našla striekačka s podozrivou tekutinou:
Včera krátko po 21:30 h bolo na linku 158 oznámené, že v jednom z popradských hypermarketov bola nájdená injekčná striekačka s nápisom JED, ktorá obsahovala bližšie neurčenú tekutinu.
Polícia následne po uzavretí priestorov hypermarketu vykonala ohliadku miesta činu, v rámci ktorej bola zaistená podozrivá tekutina a tá bola v nočných hodinách doručená na Kriminalistický a expertízny ústav PZ Košice za účelom expertízneho skúmania. Na základe doterajších expertíznych skúmaní bolo zistené, že predmetná tekutina neobsahuje ťažké kovy, ktoré by boli indikátorom prítomnosti jedov, bola však zaznamená prítomnosť peroxidu vodíka nezistenej koncentrácie a v súčasnej dobe prebiehajú ďalšie skúmania, vrátane mikrobiologického. O výsledkoch expertízneho skúmania boli informovaní aj zástupcovia dotknutého hypermarketu a Potravinová a veterinárna správa Poprad.
Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy.

Doplnené:

Poprad/Prešov 26. februára (TASR) - Neznáma tekutina v injekčnej striekačke, ktorú v pondelok neskoro večer objavili v obchodnom dome Kaufland v Poprade, neobsahuje ťažké kovy, ktoré by indikovali pritomnosť jedov. Vyplynulo to z výsledkov analýzy Kriminalisticko-expertízneho ústavu Policajného zboru v Košiciach, o ktorom informoval TASR zástupca krajskej policajnej hovorkyne v Prešove Daniel Džobaník.
Doplnil, že v tekutine zistili prítomnosť peroxidu vodíka v nezistenej koncentrácii a v súčasnosti prebiehajú ďalšie skúmania vrátane mikrobiologického rozboru.
Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy.
Obyvatelia sídliska Juh, ktorí si prišli predpoludním do Kauflandu nakúpiť potraviny, odchádzali sklamaní. Na dverách visel nápis \"z technických príčin zatvorené\". Podľa neoficiálnych zdrojov dôvodom bola injekčná striekačka s neznámou tekutinou a odkazom Volajte políciu, je tu jed, ktorú našli kupujúci v predajni.
Vedúci úseku marketingu Kaufland Slovenská republika Martin Gärtner TASR vysvetlil, že v pondelok 25. februára vo večerných hodinách objavili v obchodnom dome na podlahe pohodenú injekčnú striekačku. Okamžite privolali políciu, ktorá prípad doposiaľ vyšetruje.
\"Po dohode s políciou nebudeme dianie komentovať, aby sme nenarušili proces vyšetrovania. Výsledky policajných šetrení a ďalšie stanoviská spoločnosti zverejníme hneď, ako to bude možné, \" uviedol Gärtner. Dodal, že spoločnosť sa ospravedlňuje zákazníkom v Poprade za komplikácie a obchodný dom otvoria hneď po ukončení vyšetrovania.
 

Vyberte región